Varför behöver jag skydda mina personuppgifter?

Varför behöver jag det?

Samhället har sedan 2000-talet skjutit uppåt som en raket när det gäller teknikens utveckling, detta tillför både för och nackdelar för dig som privat person och konsument. Några av nackdelarna som det har tillfört på senare tid är diverse kryphål och missar som kan göra att du blir utsatt för ett bedrägeri, vilket som kan förstöra din vardagliga ekonomi men också göra så enkla saker som att ansöka om lån, krediter och mobilabonnemang omöjliga inom snar framtid.

Takten som ID-kapningar har ökat med i senare år är skrämmande från 2014 års 74 000-75 000 anmälningar till 2018 års 237 000 anmälda fall, det är alltså en ökning på 350% under en 4 års period bara i Sverige.

I Sverige finns också något som kallas offentlighetsprincipen vilket som förenklar bedragarens arbete genom att hålla dina personliga uppgifter öppna för vem som helst att inspektera och för vilken hemsida som helst att publicera utan juridiska påföljder.

Min bank erbjuder ID-skydd?

“ID-skydd” är något som din bank ofta erbjuder dig och även försäkringsbolag det är ett skydd som är kopplat till dig via ditt bankavtal eller dina försäkringar, resten av din identitet skyddas alltså inte via denna tjänsten och lämnas helt öppet för bedragaren att använda. Bankens ID-Skydd används också ofta till rådgivning efter att ID-kapningen inträffat och jobbar inte för att förebygga kommande händelser.

Fortfarande osäker?

Kontakta Oss

Om det tråkiga inträffar eller om du har bara frågor så kan du alltid kontakta oss.

Telefon: 08-121 395 48
E-mail: info@ecosafe.nu
Eller använd vårt kontaktformulär

Öppettider

Mån-Sön: 08:00-18:00